Siguranța unui trai mai bun pentru fiecare botoșănean!

Doina Federovici Președinte Consiliul Județean Botoșani

1 SPITAL JUDEȚEAN EUROPEAN LA BOTOȘANI

Continuarea dotărilor cu aparatură medicală avansată pentru toate secțiile interioare și exterioare ale Spitalului Județean, inclusiv cu mamografe digitale pentru prevenirea cancerului la sân și modernizarea saloanelor.

2 MEDICI PENTRU BOTOȘANI

Continuarea construției de locuințe pentru tinerii specialiști din domeniul sănătății, creșterea numărului de posturi pentru personalul medical și îmbunătățirea sistemului de finanțare a Spitalului Județean.

3 ACCES LA SERVICII MEDICALE PENTRU TOȚI BOTOȘĂNENII

Program de consultații și controale medicale pentru botoșănenii din comunitățile vulnerabile din județ, în parteneriat cu Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC), Spitalul Județean, Colegiul Medicilor, Direcția de Sănătate Publică (DSP) și primăriile din județ.

4 NOU-NĂSCUT ÎN BOTOȘANI

Stimulente financiare acordate familiilor pentru nou-născuți, în colaborare cu Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Botoșani.

5 EDUCAȚIE PENTRU BOTOȘANI

Continuarea modernizărilor de unități școlare din subordinea Consiliului Județean (CJ) și dotarea sălilor de clasă cu echipamente didactice.

6 PĂSTRAREA TINERILOR ÎN BOTOȘANI

Dezvoltarea învățământului dual, specializarea tinerilor din județ în parteneriat cu operatorii economici pentru formarea profesională și dobândirea unei meserii.

7 FIECARE COPIL CONTEAZĂ ÎN BOTOȘANI

Finanțare europeană și locală pentru servicii psiho-sociale, rechizite și materiale educative pentru copiii vulnerabili cu părinți plecați în străinătate, în parteneriat cu DGASPC și Inspectoratul Școlar Județean Botoșani (IȘJ).

8 GIOZDANUL ȘCOLARULUI DIN BOTOȘANI

Stimulente financiare pentru achiziția de rechizite școlare pentru elevii din familiile vulnerabile, în parteneriat cu DGASPC și IȘJ.

9 BOTOȘĂNENII CU DIZABILITĂȚI - O ȘANSĂ LA VIAȚĂ

Furnizarea de servicii de tip rezidențial și de recuperare medicală a persoanelor cu dizabilități și dotări pentru unitățile de asistență medico-sociale.

10 NICI UN VÂRSTNIC NU E SINGUR ÎN BOTOȘANI

Call Center pentru persoanele în vârstă din Botoșani care se confruntă cu dificultăți, în parteneriat cu DGASPC și primăriile din județ.