Home / Blog / Interviu www.banulbotosanean.ro : Cele mai importante proiecte pentru dezvoltarea judeţului

Interviu www.banulbotosanean.ro : Cele mai importante proiecte pentru dezvoltarea judeţului

DOINA SENAT 2014 22Senatorul Doina Federovici, preşedintele executiv al PSD Botoşani, a făcut o radiografie a celor mai importante proiecte de investiţii OBLIGATORII pentru ca economia judeţului să crească şi care trebuiesc finanţate încă din 2016.

„Cel mai important proiect pentru Botoşani, pentru botoşăneni, pentru economia judeţului este modernizarea drumului Botoşani-Târgu Frumos. Din păcate, demersurile noastre începute în urmă cu mai mulţi ani şi concretizate cu alocarea de fonduri pentru refacerea studiului de fezabilitate au fost blocate de nişte mişcări politice făcute de colegii parlamentari din PNL de neînţeles pentru cineva din Botoşani. Noi vom face tot ce putem pentru a convinge autorităţile centrale să aloce bani pentru demararea licitaţiei necesare acestui proiect de reabilitare a drumului european care leagă municipiul Botoşani şi judeţul de restul ţării. În timpul Guvernării PSD s-a reabilitat drumul Botoşani-Suceava, s-au turnat covoare asfaltice pe drumurile naţionale cât nu s-a făcut în 20 de ani şi sperăm ca şi drumul Botoşani-Târgu Frumos să intre la finanţare, după finalizarea studiului de fezabilitate indiferent de cine este la guvernare”, a declarat senatorul Federovici.
Apoi, investiţiile în infrastructura de apă-canalizare şi epurare, dar şi în extinderea reţelei de gaz metan sunt considerate priorităţi ale judeţului.
„Apoi o problemă a judeţului este reprezentată de lipsa reţelelor de apă şi canalizare, de lipsa reţelei de gaz metan. Din păcate, Consiliul Judeţean şi operatorul de apă au un proiect pentru extinderea reţelelor de apă şi canalizare, dar au executat foarte puţin din el deşi trebuia finalizat în decembrie 2015. Vorbim despre abc-ul civilizaţiei, apa şi canalizarea, reţele care nu există deşi banii au fost pentru aceste lucrări”, a completat senatorul PSD.
Doina Federovici a adăugat că problemele de infrastructură reduc atractivitatea judeţului pentru investitorii mari.

„Cele două mari probleme de infrastructură, rutieră şi apă-canalizare, duc la o alta, lipsa atractivităţii pentru investitorii mari, pentru procesatori în agricultură. De când am preluat mandatul de senator şi până acum am avut ca prioritate investiţiile în infrastructura judeţului, nu doar eu, şi tot PSD-ul, iar asta s-a materializat în cei mai mulţi bani din ultimii 20 de ani pentru drumurile naţionale, pentru reabilitarea de şcoli şi grădiniţe, pentru reabilitarea de drumuri comunale, pentru construcţia şi reabilitarea de cămine culturale”, a concluzionat Doina Federovici.

http://www.banulbotosanean.ro/stiri/administratie/17109-cele-mai-importante-proiecte-pentru-dezvoltarea-judetului

Check Also

Micii ”parlamentari” de Hilișeu Horia în vizită la Senat

Pentru 31 de copii de la școlile nr 1 și nr 2 Hilișeu Horia și …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *